Over

Conservatorium en Berklee

Ruud Jan Bos (Amsterdam 1964) volgde en voltooide zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde een jaar aan het Berklee College of Music in Boston met als hoofdvakken Jazzgitaar en componeren/arrangeren.

​Film en televisie

Zijn eerste professionele kennismaking met film en televisie was op jonge leeftijd als acteur. Zo speelde hij mee in speelfilms zoals ‘Keetje Tippel’ en ‘Dokter Vlimmen’ en in televisieseries zoals ‘De Pomp’ en ‘De Band’.

​Musicus

Tijdens zijn middelbare schooltijd begon Ruud Jan als gitarist met optredens en zijn eerste studio werk. Hij bracht eigen cd’s uit, produceerde die van anderen en werkte mee aan muziektheaterproducties zoals ‘Ciske de Rat’, ‘Telkens weer het dorp’ en het alle records verbrekende ‘de Soldaat van Oranje’.

Editor en postproductie

Vanaf 1993 begon hij zich als coördinator audio nabewerking en music-editor bezig te houden met de postproductie van vooral televisie drama en comedy (o.a. ‘Vrouwenvleugel’, ‘Goudkust’ en het ‘Zonnetje in huis’ ).

Televisieformats en commercials

Sinds de oprichting van RJB Music Productions in 1994 houdt Ruud Jan zich bezig met het produceren van opdrachtmuziek. Talloze formats zoals de ‘De Mooiste Plek Van Nederland’, ‘Goedemorgen Nederland’, ‘De Italiaanse Droom’ en ‘Over Mijn Lijk’ en internationale formats zoals ‘de Nationale IQ Test’ zijn voorzien van Ruud Jan’s muzikale handtekening. Daarnaast produceert RJB Music Productions ook muziek voor commercials (Neckermann,Ziggo) en idents (Eyeworks).

Vanwege de opgebouwde ervaring in de media wereld wordt Ruud Jan regelmatig ingeschakeld als music consultant.